24.1.2016

Kunnolla töihin!

Täytyy ratsastaa jokainen laukka-askel myös esteradalla. Työskennellä tehokkaasti aina myös yksinkertaisilla ja helpommilla tehtävillä! Pitää mennä kunnolla sen mukavuusrajan yli - eikö kuullosta suunnitelmalta ;)

Lauantaina siis päästiin vihdoin ja viimein estevalmennukseen pakkastauon jälkeen. Mentiin erilaisia linjoja ja teitä tekniikkaa hioen. Touko oli ihan reipas, muttei kuitenkaan ohjan ja pohkeen välissä samanlailla kuin aiemmin. Meni ihan fine kun sai laukata pidempänä, mutta kun lyhensin tai vaadin enemmän se kävi raskaaksi ja vähän hankalaksi. Oliver sanoikin että mun on tehävä enemmän töitä  ja laitettava hevonen kunnolla töihin, vaikka tuntuukin hankalalta. Ratsastan monesti estelinjoilla ns. helpomman tien kautta, kun treeneissä juuri pitäisi viedä hevonen esimerkiksi kunnolla läpi kaarteiden. Kaarteissa takajaloille ja aktiiviseksi, sitten suoristaa ennen estettä jolloin hyppy on paljon parempi ja siihen saa enemmän voimaa.

Videolla valitettavasti äänet tulee väärässä ajassa.    
Tulevaisuden korkeampia kisaratoja ajatellen taso nostaa aina radan teknisyyttä. Siksipä nyt on aloitettava kunnon tehotyöskentely! Ratsastettava askel askeleelta tarkkuutta.
Ens viikolla ajattelin tehdä jotain kontrolliharjotusta pienillä esteillä, ja keskittyä paljon siihen mitä tapahtuu esteen jälkeen.. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti