17.5.2016

Käänne kisoihin

Sunnuntaina oli tarkotus mennä suojakalliolle estekisoihin. Keli ei hyvää lupaillut, aamupäivän satoi lähes tauotta. Voitte vaan kuvitella kuinka pehmeäksi ja huonoksi kentän pohja meni kaatosateen takia, päätimme sitten olla menemättä, typerä riskeerata noin pienen kilpailun takia hevosen ja oma terveys. Liukkaalla pohjalla kun ei ole kenenkään turvallista hypätä. Näille kun ei mitään mahda, ilmottauduin nyt seuraaviin tän viikon sunnuntaina yritetään uudestaan.

Kisat vaihuikin sitten  treeniin, pääsimme käyttämään päivän hyödyksi ja hyppäämään, nimittäin mentiin estevalkkaan korpilahdelle :) Video sieltä alhaalla, leikkasin sitä paljon ja epäonnistumisia en siihen lisännyt :D Vaikeuksia oli okserin jälkeen josta piti suunnata siniselle pystylle, väliin piti saada kuusi askelta. Omat kädet nousi ison hypyn jälkeen, jollon Touko nosti pään ja jännittyi selästä, jolloin laukan lyhentäminen käy vaikeaksi. Kädet mulla nousee kun esteen jälkeen Touko lähtee voimakkaammin eteen, valmentaja sanoikin että täytyy vaan pitää kädet alhaalla ja hevonen mahdollisimman pyöreänä. Toukon laukassa oli taas hyvä rytmi, sain paikatkin osumaan kun se laukkaa paremmin. Oliver sanoi että kaarteissa ja kulmissa Touko jää vähän kaula mutkalle eikä työskentele kunnolla, siihen alan keskittyyn nyt enemmän, ja kun se etenee paikan löytäminen helpottuu. Kulmissa on oltava jo se laukka ja voima, se on vaikea saada kuntoon vasta  juuri ennen hyppyä.
Rata alkoi innarista, sen jälkeen jatkettiin pystylle, josta 6-7 askelta okserille, sieltä siniselle pystylle ja 5 askelta pysty, lopuksi neljän askeleen väli. Viimeinen linjakin oli mukavan haastava, okserille Touko teki ison hypyn ja sen jälkeen piti odottaa aika paljon että sai sen mahtumaan, ja seuraava este olikin kapea tarkkuuseste.
Mukavat treenit takana ja tästä on kiva suunnata tän viikon koitokseen! Kirjottelen varmaan ensviikon alkupuolella tilannekatsausta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti