8.1.2017

Mitä kuuluu

Hyvää tätä vuotta kaikille! Toivotaan tästä vuodesta tapahtumarikasta, onnistunutta heppavuotta ;)

Torstaina meillä oli reissu teivon klinikalle kiropraktikolle. Vedin hepan ensimmäistä kertaa itse noin kauas, eikä tietenkään jännitykseltä voitu välttyä.
Oriveden kohdalla ohitukseen lähti famarivolvo ylämäessä. Katsoin lähettyvillä vastaantulevaa autoa, samalla huomasin peilistä takaa tulevan auton meidän kopin rinnalla. Oli muutamasta metristä kiinni volvon onnistunut ohitus ja kaistanvaihto, ennen nokkakolaria.. Kyllä siinä vaiheessa jo sydän hyppäs kurkkuun. En vaan voi ymmärtää tollasta riskinottoa liikenteessä, missä vaarannetaan kaikkien muidenkin turvallisuus.
Siitä hetken päästä luin infotauluta rantatunnelin olevan suljettu räjäytystöiden takia. Juuri silloin kun sieltä pitäis kopilla kurvata. Noh, loppujenlopuksi klinikalle löydettiin. Yhden harhaanajon jälkeen..

Hoito kesti itsessään reilun tunnin. Alkuun juteltiin ja kerroin Toukosta aika paljonkin tietoa.
Hoitaja sanoi sen olevan aika pinkeä lanneselästä, kuitenkin hevonen vastasti ja reagoi hoitoon.
Linda paineli ja käsitteli rankaa satulan kohdasta häntään asti. Myös lavat sai kyytiä. Kokeili myös hevosen suussa kieltä ja kieliluuta, joissa myös oli levottomuutta (liittyy etenkin rintakehän alueeseen). Touko ei tästä käsittelystä itsessään pitänyt. Kuitenkin tälläisestä voi odottaa hyvää lopputulosta ja suurtakin vaikutusta hevoseen. Lopuksi toin näytille meidän satulan. Satulan malli istuu kuulemma hyvin selkään, mutta edestä saisi olla tilavampi. Itsekkin oon katsonut nyt talven kilojen kerryttyä ettei penkki oo näyttänyt turhan väljältä Toukolle, vaan päinvastoin.
Meillä on siis cwd merkkinen ranskalainen satula, malli se02 semi-deep.
 En tän merkin satuloista en luopuis mistään hinnasta :D Se on niin pehmeä laatupenkki jossa on hyvä istua. Koitan selvittää ensiviikolla miten meidän käy, saako sitä muokattua sopivaksi, vai täytyykö vaihtaa isompaan. Netistä ei juurikaan löydy tietoa cwd:n muokkaamisesta. Onko teillä kokemusta?

Eilen tein tallivuorot. Ensin aamulla lähtö seitsämän jälkeen hoitaan hevoset, sitten töihin ja sieltä tekeen iltatalli + Toukon kävelytys. Näinä päivinä ei paljon muulle aikaa jää. Tänään olis luvassa maastoretki. Kävellään varmaan paljon ja ehkä otetaan muutama ravipätkän mikäli pohjat on kunnossa :) Ainakin lunta on tullut mukavasti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti