6.1.2016

Vuosi 2015

Oikein hyvää tätä vuotta kaikille! Hrrrr että siellä voikaan olla noi kylmä. Tänään mittari näytti hurjat -27 astetta kun lähdin tekeen aamutallia. Hepat odottaa tallissa jos muutaman asteen laskisi :)
Mutta onneksi sisukkaat nuoret leijonat pelasivat maailmanmestaruuden tänne Suomeen, ihan mahtavaa! 

Sitten aiheeseen. Saa nähdä mitä muuta tämä vuosi tuo tullessaan. Odotan niin paljon ensikesää ja kaikkia kilpailuja! Haluaisin päästä jo radoille :)
Toukokin kääntyi nyt 9-vuotiaaksi, miten aika onkaan mennyt niin nopeasti!  Juurihan se oli 6 vuotta haha...
Nyt on aika tehdä pieni tiivistetty katsaus vuoteen 2015. Edellisvuoteen mahtui niin paljon ihania hetkiä ja kokemuksia. Myös ei niin kivoja muistoja - kyllähän vuoteen mahtuu vaikka mitä.

Debytoitiin ensimmäinen 110-luokka sekä kierrettiin kilpailuissa kokemusta hakien.
Kevät oli aikamoista rumbaa omassa elämässä, tai sanotaanko että aika kiireistä.
Aulangolta palattuamme sen kanssa sileätyöskentely oli mielestäni paljon sujuvampaa ja kotona saatiin sitä työstettyä vielä eteenpäin. Niinkuin kerroin aiemmin täällä niin reissu muualle vahvisti kyllä yhteistä luottamusta ja oman hevosen tuntemusta hyvin pitkälle.

Kesä oli kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut. Molemmat pysyttiin terveinä, opittiin ja mentiin :)
Täytyy kyllä vielä sanoa että on onni kun on noin upea ja opettavainen hevonen!
Radalle lähtiessäkään ei tarvitse huolehtia mistään, kun tietää että on luotettava ratsu alla<3


Tammikuu 

Kylmä tammikuu. Mentiin paljon maastossa, usein 10km maastolenkkiä kasvattaen kuntoa.
Muutaman kerran taidettiin päästä tekeen hankitreeniä.
Käytiin lasketteleen Himoksella


Helmikuu


Tammi-helmikuun vaihteessa tehtiin muutto Hämeenlinnaan. Touko asui siis Aulangon tallilla :)
Alku meni tutustuessa paikkoihin ja totutellessa uuteen rytmiin molemmilla..
Helmikuussa käytiin Annan kouluvalmennuksessa.
Maaliskuu


Maaliskuussa treenailtiin enemmän ja kevät teki tuloaan. Huomasi että itsellä oli enemmän energiaa ja motivaatioo, kun valokin lisääntyi :)  Maaliskuussa Touko käveli käviksessä ratsastuksen lisäksi joka vaikutti siihen erittäin positiivisesti.
<3

 Huhtikuu

Ensimmäiset kilpailut kilpailtiin Tampereella metrin luokassa. Nämä kisat jäivät kauden huonoimmaksi suoritukseksi. Rata oli holtiton ja laukattiin liian lujaa eikä paikat osuneet. Viikottain hypättiin kotimaneesiin tehtyä rataa, yleensä keskiviikko oli hyppypäivä.
Kuun vaihteessa vapuksi muutettiin takaisin kotiin Suinulaan Hämeenlinnasta.


Toukokuu

Ihana kuukausi. Oltiin takaisin rauhallisessa ja tutussa ympäristössä. Valmistuin myös ammattikoulusta.
Hypättiin 8.5 Ypäjällä metrin luokka edellisestä epäonnistumisesta oppineena puhdas rata :)
Rata oli suhteellisen haastava 13 estettä, joka suoritettiin puhtaasti aikarajan sisällä! Olin niin tyytyväinen koska heppa tuntui super hyvältä ratsastaessa kotona&kisoissa.
23.5 hypättiin Killerillä myös metrin luokka puhtaasti.

Verkkaa Ypäjällä


Ensimmäinen kuva huhtikuun lopulta ja toinen toukokuulta.


Ypikseltä, super T <3


Killeriltä


Mökillä<3

Kesäkuu

Touko sai laiduntaa rauhassa ja nauttia kesästä. Kyllä me kisoihinkin eksytiin Ypäjälle. Hypättiin derby -kentällä ekaa kertaa, oli kivaa toivottavasti tänäkin vuonna päästään. Käytiin myös Oliverin valmennuksessa Kinkkulassa. Ja hypittiin muutama hassu maastoeste pihliksessä.

Ratapiirros


                              


Heinäkuu

Heinäkuussa lomailtiin ja näin enemmän ystäviä. Mentiin Toukon kanssa kotitallilla järjestettävissa koulukisoissa KN-Special luokka :) Oltiin myös ihanassa Hangossa viikonloppu. Siellä katsomassa Sea Horseweek kansallisen tason jokavuotisia estekilpailuja. Rentouttava paikka, ehdottomasti yksi kesän parhaimmista reissuista! Heinäkuun alussa nautittiin kesästä meidän mökillä.
Touko ja 4v Serafyna

Rakennekuva heinäkuultaElokuu

Elokuun ensimmäiset kilpailut käytiin Tampereella 1.8. Hypättiin 100cm, siinä puhdas rata ja oltiin ensimmäiset ei sijoittuneet. Seuraavat kilvat olikin Tuurissa 15.8, siellä metrin aikaluokassa hätiköintiä josta kaksi puomia alas. Hypättiin myös 110-luokka, josta alas yksi puomi Toukon ollessa vähän nuutunut lämpimästä säästä ja odottelusta.Video, jonka Julia Hyvätti (@juliahyvatti) julkaisiÄiti ja Touko


 Syyskuu

Korpilahden aluemestaruuksissa käytiin hyppään 100&110 avoimet luokat 12 päivä. Ne ei mennyt ihan putkeen mutta virheistä oppii :) Syyskuussa treenailtiin kotona enemmän hyppyjä.
 Lokakuu

Käytiin paljon pihliksessä ja maastoiltiin :) Ratsastettavuus ei ollut kovin hyvää hetkeen ja koettiin että on parasta saada taas homma kulkeen ennen kilpailuja.

Marraskuu

Treenattiin ahkeraan, päätettiin mennä hyppään Tampereen kisoihin 22.11 100&110 luokat.
Edellisinä päivinä satoi valtavasti lunta, menimme muutamana päivänä hankitreeniä ennen kisoja, joka johti siihen että Touko tuntui vähän raskaalta kisoissa. Klippasin myös Toukon :)

 
Joulukuu 

Joulukuu meni tosi nopeasti ja oli täynnä tekemistä. Pitkälle joulukuun päästiin treenaamaan kotikentällä. Käytiin myös Oliverin valmennuksessa. Joulukuun tavoitteet -listaa toteutin parhaani mukaan :)Vuoden viimeinen maasto


Siinä lyhyt tiivistys vuoden tapahtumista Toukon kanssa, tai ainakin osa niistä :)


Onko teillä jotain uudenvuodenlupauksia? 2 kommenttia: