7.10.2015

Viikko-ohjelma

Ajattelin kertoa täällä hieman oman hevosen viikko-ohjelmasta. Touko liikkuu pääsääntöisesti kuusi kertaa viikossa, joskus seitsämän yhden kävelypäivän kanssa. Koitan pitää hevosen viikottaisen liikunnan monipuolisena ja sitä kautta kehittävänä.
Näin syksyllä jatkamme normaalia treenaamista ja tekemistä niin kauan, kun kentällä voi tehdä ennen hallikautta. Myöhemmin syksyllä ohjelma hieman muuttuu kun alamme käymään maneesilla 2-3 krt viikossa. Nykyään olen oppinut kirjaamaan ylos kalenteriin Toukon liikutukset, kengityksen, rokotukset ja hoidot ylös kalenteriin, se on todella kätevä tapa katsoa missä mennään.

 
  • Sileä 
 Perusratsastusta harjoitamme 3-4 kertaa viikossa. Yksi päivistä saattaa olla kouluvalmennus, joissa kyllä haluaisin käydä tuplasti useammin. Muuten sisällytän päiviin muutaman rankemman koulutreenin milloin harjoittelen kotiläksyjä/vaativampia asioita. Sitten vähintään yhden eteen alas -jumppapäivän, milloin venyttelen hevosta. Onhan koulu/perusratsastus kaiken perusta ja sen treenaamiseen kuluu suurin osa viikosta. Joskus käytän myös puomeja/kavaletteja mukana treenissä.


  • Esteet
Hyppäämme kunnolla yleensä kerran viikossa luonnollisesti, koska lajimme ovat esteet. Pyrin käymään estevalmennuksessa 1-2krt kahden viikon aikana. Teen viikottain jumppahyppyjä itsenäisesti, koska ovat hyvin tärkeitä hevosen fysiikan kannalta. Loppusyksystä aloitamme taas käymään kuukausittain toisella tallilla estevalmennuksessa, jotka saattavat olla kaksipäiväisiä; toisena jumppaa ja toisena rata. Kisaviikolla en yleensä hyppää tai hyppäämme kevyemmin.
  • Maasto
Metsässä käydään lähes päivittäin, aina ennen sileetä ja/tai loppukäynneiksi. Touko rakastaa maastoilua, siksi vien sen usein käppäilemään reiteille mielenvirkistykseksi. Itsekkin tykkään kovasti, siellä tulee mentyä pidempään verkkaa kuin huomaakaan. Kerran viikossa teemme pelkän käyntilenkin ja tallin ympäristössä pystytään tekemään pitikiäkin kävelymaastoja.  Käytämme myös satunnaisesti Pihlajavuoren Hevosurheilukeskusta, jossa teemme yleensä rankemman maastotreenin. Pihliksessä pystyy tekemään superhyviä intervalli- ja voimatreenejä. Maastoilu parantaa meidän molempien tyomotivaatiota huimasti, ja onhan se hyvä liikuntamuoto muiden treenejen ohella!

  

     • Juoksutus
Ei kuulu meidän viikottaiseen ohjelmaan mutta kuitenkin. Juoksutan Toukon hyvin harvoin, ehkä muutaman kerran kuukaudessa. Silloinkin ainoastaan liinassa sivuohjien kanssa, vain max 15-30min. Ympyrällä juoksuttaminen rasittaa hevosta huomattavasti enemmän siksi en tee sitä kerrallaan pidempään. Irtojuoksemisen Touko hoitaakin itse tarhassa ;D


  • Muut
Uittoa meinaan kokeilla kyllä ensi kesänä, erittäin tehokasta liikuntaa. Pitäisi vaan löytää joku sopiva uittopaikka hevosille :)

Kuva viimeviikolta, kun sain ratsastaa tunnelmallisessa auringonlaskussa <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti