7.10.2015

Pihlajavuoressa

Oltiin eilen lähistöllämme sijaitsevassa Pihlajavuoren hevosurheilukeskuksessa maastoilemassa.
Tykkään ihan hirveästi käydä siellä mielenvirkistykseksi treenaamassa, ja samalla saan hevosen kunnon pysymään hyvänä ;)


Pihlajavuoressa on monenlaisia treenilenkkejä ratsukoille ja myös ravihevosille. Sinne on parhaillaan rakenteilla maastoesterata, jossa tarkoitus järjestää jonkin tasoisia kilpailuja. Nyt paikalla on järjestetty maastoestevalmennuksia, joihin mekin toivottavasti pääsemme joskus osallistumaan :)
Alue on rakennettu vanhan varuskunnan alueelle, ja paikalle pääsee ratsastamaan pienestä käyttömaksusta. Osassa kohtaa menee hyvät ja joustavat pururadat, pohjista pidän muutenkin koska joka paikassa pystyy menemään koska ei ole liian kova pohja. Kuljetamme hevosen aina Pihlikseen, matka kestää kotoa sinne about 10min joten ei ole onneksi sen kauempana.
Toukon kanssa tein tälläkertaa monipuolisen mäkitreenin. Alussa kävelin pitkään, kiipeilin ylämäkiä edes takas. Verryttelin lammenlenkillä ravissa ja otin pieniä laukkapätkiä. Toukolle paikka alkaa olemaan aika tuttu, joten se meneekin ihan rennosti. Pyysin hevosta eteen alas ensi askelista lähtien, jotta se saisi parhaan hyödyn irti.  Alussa annoin hevosen laukata reippaammin ja räjähtävämmin ylös mäkiä, Touko venyttikin itseään kunnolla. Tein lyhyitä harjoituksia kerrallaan, ja välissä aina käveltiin pitkin ohjin. Välillä kokosin hiukan hevosta pitäen sen pyöreänä kropastaan joka on tietysti raskaampaa hevoselle ylämäessä. Todella hyvää jumppaa joka vahvistaa takaosaa kunnolla!
Toukon ravi oli kyllä taas upeeta tuolla maastossa, kun se ravaa kunnolla eteen. Se käyttää koko kroppaansa ja on innostunut :)
Tässä kuva EquiTrackerista jonka laitoin päälle verryttelyn jälkeen ja otin pois ennen loppukäyntejä.  Kaikkineen ratsastuksen ajaksi tuli noin 50min.
Kuvasta saa vähän hahmotusta itse treenistä, vaikka matkan pituus on alle 5km ja se ei ole Toukon kunnon kannalta ollenkaan pitkä matka, mutta mäkisestä maastosta johtuen harjoitus oli ihan sopivan raskas. Oli kyllä todella hauskaa! :)Hikisen treenin jälkeen pidän seuraavana päivänä rennomman palauttelupäivän. Kotona annoin Toukolle elektrolyyttiä ja laitoin vielä tarhaan sen jalottelemaan :) Yöksi laitoin BOT:it joita käytän rankempien treenien jälkeen.Tähän loppuun laitan vielä lyhyen ja rauhallisen videonpätkän reissusta;


//Julia
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti